Whisky Sour mét schuimlaagje ZONDER eiwit

Whisky Sour mét schuimlaagje ZONDER eiwit

Verras je gasten met een Whisky Sour met een perfect schuimlaagje !

Voorbereiding :

Aquafaba-oplossing maken. 10 gr Aquafaba-poeder mengen in 150 ml warm water (60 à 70°C). 5 minuten laten rusten. Gebruiken als gewoon eiwit, bewaren in de koelkast.

In Shaker :

  • ijsblokjes
  • 1 maatje whisky (50 ml)
  • 1/2 maatje vers citroensap (25 ml)
  • 1/2 maatje suikersiroop (25 ml)
  • 1/2 maatje aquafaba-oplossing (25 ml)
  • 30 seconden shaken
  • strainen in tumbler glas, voeg ook het ijs toe
  • afwerken met Botanica Dehydrated Lemon

Nota voor de bartender :

Het is niet nodig om dry te shaken. De Aquafaba-oplossing is krachtig genoeg om een schuimlaagje te vormen met de ijsblokjes. Superhandig toch?


Oudere artikelen Nieuwere artikelen

Plaats een reactie

Reacties worden gemodereerd alvorens te publiceren.