Recepten

Hey there, festive cocktail! Voor 15 liter Hendrick's punch by Botanica Spices

Hey there, festive cocktail! Voor 15 liter Hendrick's punch by Botanica Spices

Wintercocktail inspiratie: Een originele creatie met Hendrick's gin als basis om indruk te maken. Verwarmd voor extra gezelligheid! -verwarm 4l water tot 55°C in de ketel -vul aan met 9l rode wijn -voeg 1,5 kg suiker toe  -roer tot de suiker gesmolten is -pers 3 sinaasappels en citroenen uit in de ketel en steek de uitgeperste helften in de ketel.  -Garneer met:  voeg 1 theelepel Botanica kruidnagels toevoeg 3-4 theelepels Botanica Glühwein mix toevoeg 4-5 stokjes Botanica cassia vera toe -giet een halve liter sinaasappelsap bij de ketel -meng alles en laat het een uurtje trekken -zeef alle eerder ingevoegde ingrediënten met...

Lees meer →


Whisky Sour mét schuimlaagje ZONDER eiwit

Whisky Sour mét schuimlaagje ZONDER eiwit

Verras je gasten met een Whisky Sour met een perfect schuimlaagje ! Voorbereiding : Aquafaba-oplossing maken. 10 gr Aquafaba-poeder mengen in 150 ml warm water (60 à 70°C). 5 minuten laten rusten. Gebruiken als gewoon eiwit, bewaren in de koelkast. In Shaker : * ijsblokjes * 1 maatje whisky (50 ml) * 1/2 maatje vers citroensap (25 ml) * 1/2 maatje suikersiroop (25 ml) * 1/2 maatje aquafaba-oplossing (25 ml) * 30 seconden shaken * strainen in tumbler glas, voeg ook het ijs toe * afwerken met Botanica Dehydrated Lemon & Persian Pink Rose Nota voor de bartender : Het...

Lees meer →


Cocktail The Cherry One met gedroogde ananas en coconut

The Cherry One

Alles komt goed, samen met deze supercocktail! 50 ml bruine rum in shaker 20 ml Bols Cherry-brandy (of een andere cherry-likeur) 10 ml Monin Orgeat-siroop 60 ml vers ananassap 15 ml vers limoensap 8 druppels Angostura bitter ijsblokjes toevoegen goed shaken strainen in hoog Tumbler-glas afwerken met vers rozemarijn, Botanica Dehydrated Pineapple en Dehydrated Coconut

Lees meer →


Hibiscus-Fizz cocktail

Hibiscus Fizz

De hibiscus zorgt voor de mooi-roze kleur en een buitengewoon aroma. 40 ml Hendrick's gin in shaker 30 ml eiwit (+/- van 1 ei) toevoegen 20 ml vers citroensap toevoegen 5 Botanica Hibiscus Flower toevoegen dry shake ijs toevoegen goed shaken Highball-glas vullen met ijs double strain in glas 50 ml spuitwater toevoegen garneren met takje rozemarijn en wat Botanica Hibiscus Flower

Lees meer →