Recipes

Hey there, festive cocktail! Voor 15 liter Hendrick's punch by Botanica Spices

Hey there, festive cocktail! Voor 15 liter Hendrick's punch by Botanica Spices

Wintercocktail inspiratie: Een originele creatie met Hendrick's gin als basis om indruk te maken. Verwarmd voor extra gezelligheid! -verwarm 4l water tot 55°C in de ketel -vul aan met 9l rode wijn -voeg 1,5 kg suiker toe  -roer tot de suiker gesmolten is -pers 3 sinaasappels en citroenen uit in de ketel en steek de uitgeperste helften in de ketel.  -Garneer met:  voeg 1 theelepel Botanica kruidnagels toevoeg 3-4 theelepels Botanica Glühwein mix toevoeg 4-5 stokjes Botanica cassia vera toe -giet een halve liter sinaasappelsap bij de ketel -meng alles en laat het een uurtje trekken -zeef alle eerder ingevoegde ingrediënten met...

Read more →


Whisky Sour mét schuimlaagje ZONDER eiwit

Whiskey Sour with foam layer WITHOUT egg white

Surprise your guests with a Whiskey Sour with a perfect foam layer! Preparation : Make aquafaba solution. Mix 10 g Aquafaba powder in 150 ml warm water (60 to 70°C). Let rest for 5 minutes. Use as regular egg whites, store in the refrigerator. In Shaker: * ice cubes * 1 measure of whiskey (50 ml) * 1/2 measure of fresh lemon juice (25 ml) * 1/2 measure of sugar syrup (25 ml) * 1/2 measure of aquafaba solution (25 ml) * Shake for 30 seconds * strain into tumbler glass, also add the ice * finish with Botanica Dehydrated...

Read more →


Cocktail The Cherry One met gedroogde ananas en coconut

The Cherry One

Everything will be fine, together with this super cocktail! 50 ml brown rum in shaker 20 ml Bols Cherry brandy (or another cherry liqueur) 10 ml Monin Orgeat syrup 60 ml fresh pineapple juice 15 ml fresh lime juice 8 drops Angostura bitter add ice cubes shake well strain into tall Tumbler glass finish with fresh rosemary, Botanica Dehydrated Pineapple and Dehydrated Coconut

Read more →


Hibiscus-Fizz cocktail

Hibiscus Fizz

The hibiscus provides the beautiful pink color and an extraordinary aroma. 40 ml Hendrick's gin in shaker Add 30 ml egg white (+/- of 1 egg). Add 20 ml fresh lemon juice 5 Add Botanica Hibiscus Flower dry shake add ice shake well Filling highball glass with ice double strain in glass Add 50 ml sparkling water garnish with a sprig of rosemary and some Botanica Hibiscus Flower

Read more →